...nálunk is.
Évek óta magam sütögetem a lányok tízóraiját. Igaz most már csak a legkisebbét, azt is csupán pár hétig még...:-(((
Mivel édes péksütemények szóba se jöhetnek, kissé leszűkült a kör. A zsömlés, kiflis szendvics is bizony elég unalmas, nem csak enni, de már elkészíteni is...
Sok ötletet találtam az évek alatt az interneten, van ami egy kipróbálás után feledésbe merült, de azért az ismételhetők vannak többségben. Néha ránézek valamire, elmentem, majd egyszer kipróbálom alapon, de az az igazi, amit ma meglátok, és holnap ki is próbálom. Valami ilyesmi ez a pékkifli is, amit egy gasztroblogon találtam, sőt, pár nap alatt már többön is. Mivel épp kifogyott a fagyasztóból a tízórai tartalék, gyorsan elkészítettem az utánpótlást.
Annyi még hozzátartozik a dologhoz, hogy egy az egyben, nem nagyon szoktam semmit lekoppintani, ezt a szokásomat most is megtartottam.
Nálunk 1 kg lisztből készült 16 db kifli, a hozzávalók arányait nagyjából ennek megfelelően növeltem.
Ami más:
-fokhagymás vajjal kentem meg a kinyújtott lapokat
-reszelt sonka és sajt keverékével töltöttem meg a kifliket, egyszerűen szétterítettem a vajas részen. A keveréket 1-2 ek. kukoricaliszttel stabilizáltam:-)), hogy jobb legyen a kifliken belül az "összetartás".
Jól sikerült, finom lett a végeredmény ... megtöltve kicsit táplálóbb, mert ugye a tízórai kifli üresen, éhes gyereknek, nem az igazi:-))
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Jutus 2011.03.09. 21:47:56
79881 2011.03.10. 08:49:14