...akár az ünnepekre is.
A recept:
...akár az ünnepekre is.
A recept:
Piskóta
8 tojás
20 dkg cukor
1 dl olaj
8 ek. narancslé, most dobozos, de jó friss is, vagy akár a víz is.
20 dkg liszt+ 4 dkg kakaó
Késhegynyi szódabikarbóna..egy narancs reszelt héja
Ebből szokásos módon piskótát sütünk:
-a sütőt bekapcsoljuk 160 fokra
-a lisztet, a kakaót, és a szódabikarbónát összekeverjük
-tojásokat kettéválasztjuk
-a fehérjét habbá verjük egy csipet sóval, majd, amikor kezd fehéredni hozzáadjuk a cukor nagyobbik részét
-a sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük(fehéredésig),
-hozzáadjuk az olajat, és a folyadékot (narancslé, vagy víz)
-laza mozdulatokkal hozzákeverjük felváltva a habot és a kakaós lisztet
-28 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük
-50 percig sült 160 fokon légkeveréssel, vagy normál alsó-felső sütéssel 180 fokon
Krém:
2 cs. vanília puding
4 dl tej+ 2 dl dobozos narancslé,(100%-os) de jó a friss is
6-7 ek cukor
3-4 dl "kemény" tejföl (vödrös)
1-2 dkg margarin
friss narancslé, hogy kellemes legyen az íze…
2,5 dl tejszín habbá verve
1 cs. zselatin fix
A pudingot megfőztem a tej és a narancslé keverékével meg a cukorral, melegen tettem bele a margarint, mikor elolvadt máris kevertem hozzá a tejfölt, a zselatin fixet. Ekkorra jól lehűl, ha mégsem, akkor érdemes kihűteni mielőtt a tejszínhabot belekeverjük.
A gyümölcsöket, most konzerv ananászt, kivit, banánt felapróztam, egy kis csomag színtelen tortazselét (vagy zselatint) pici vízben (kávéscsészényi) felolvasztottam rövid idő alatt a mikróban, utána elkevertem a gyümölcsökkel.
A krémből vettem el a díszítéshez..
A piskótát háromba vágtam, a maradék krém felét rákentem az alsó lapra, erre a zselatinos gyümölcs fele került, majd a következő lap, megint krém, megint gyümölcs.. kívül is bekentem krémmel, hűtőbe tettem egy éjszakára…másnap gyümölcsös, maradék krémes (nem túl profi, de házi:-)) díszítést kapott.
Finom volt...
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.