A recept:
A recept:
Hozzávalók:
száraz anyagok
10 dkg kókusz
20 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
1 cs. sütőpor- ezeket összekeverni
nedves anyagok
2 tojás
12dkg cukor
5 dkg puha, de nem olvasztott vaj
2,5 dl tej - ezeket is jól kikeverni
a két részt nem túl alaposan összekeverni, elfelezni,
az egyik felébe aprítógéppel egész apróra darabolt ananászkonzervet kevertem, kb. fél doboznyit…
a másik felébe 2 ek kakaót+kicsi tejet és 8-10 dkg apróra kockázott étcsokit
A formák aljába egy kis kanál fehér, majd barna, legfelülre fehér tészta került, majdnem megtöltöttem teljesen a szilikon formákat.
180 fokon 20 percig sültek...12 nagy, és 2 kisebb darab lett belőle.
máz:
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
2-3 dkg kakaó
3 ek. tej, esetleg rum(aroma) én nem használtam
Ezeket összeolvasztani, nem szabad erősen forralni.
Sütés után nem kell rögtön kivenni a muffinokat a szilikonformákból, kicsit hagytam hűlni, és azzal együtt, annál fogva mártogattam a csokimázba, utána kókuszba. Amikor szépen rádermedt a csoki, akkor szedtem csak le a muffin formákat róluk.
Ha nincs ilyen formánk, akkor mindenképpen várjuk meg, amíg kihűlnek, és csak utána mártogassuk őket a csokimázba. Ha a máz menet közben besűrűsödne, melegítéssel ismét fel lehet hígítani.
Gyorsan elkészül és az ananásztól sokáig puha marad, ha véletlenül megmarad :-))
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.