Mariann lepte meg Balázs(á)t ezzel a villámtempóban készült birslekváros-tejszínhabos, finom :-)) diós grillázstortával!
Ha érdekel a recept...
Mariann lepte meg Balázs(á)t ezzel a villámtempóban készült birslekváros-tejszínhabos, finom :-)) diós grillázstortával!
Ha érdekel a recept...
tészta: 6 tojásos piskóta házilag készítve
6 tojás
12 dkg cukor
15 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna, csipet só
A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd, ha már kezd fehéredni a cukor nagyobbik részét hozzáadva kemény habot verünk belőle. A tojások sárgáját is kikeverjük a maradék cukorral, ezt is jó habosra, majd már nem elektromos habverővel, hanem fakanállal lazán beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és a fehérjehabot felváltva. Sütőpapírral bélelt formában 45-50 perc alatt megsütjük az előmelegített sütőben. Alsó-felső sütéssel 180 fokon, vagy légkeveréssel 160 fokon. Rácsra téve kihűtjük.
grillázs
15dkg durvára vágott dió
3dkg vaj
5 dkg kristálycukor
Az olvasztott vajon aranybarnára pirítjuk a diót és a cukrot, egy tányérra tesszük kihűlni, vigyázat, mert éget! Utána összeaprítjuk az egészet. Lehet mozsárban, vagy aprítógépben.
krém:
1 üveg birslekvár felfőzve 1 cs. vanília pudinggal, majd, ha kihűlt összekeverjük 2 dl tejszínből készült habbal. A végén még ízlés szerint lehet édesíteni porcukorral.
összeállítás:
a piskótát három lapra vágjuk, megkenjük a krémmel, és a grillázzsal kedvünk szerint díszítjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.