79881:
Itt még jó idő volt egész héten, de a múltheti hűs reggelek miatt az érzékenyebbeket behoztam. (hi... (2012.10.14. 20:44)Költözünk...:-))
Czinki Erika:
Felkeltetted az érdeklődésemet......lehet az író közvetlen környezetében, családjában....vagy eset... (2012.10.06. 07:48)Maisie tudja...
79881:
És finom is volt :-)) (2012.10.03. 17:36):-)))
79881:
Köszi!
Ezekkel nem sokat vacakoltam, volt néhány kritérium, ne legyen világos és túl nőies mintájú... (2012.10.03. 17:33)Bármitartók a tanterembe...:-))
Köszi! Akkor a recept...
1kg lisztből készítek 16 db kiflit, ez két nagy tepsinyi adag, légkeveréses sütőben egyszerre szoktam kisütni.
Hozzávalók: 1 kg sima liszt, ízlés szerint lehet teljes kiőrlésűvel keverni, de 1/3 résznél nem érdemes többet beletenni, mert akkor túl tömör lesz. 4 lapos teáskanál só, 2 ek. cukor, fél élesztő, 6 dkg olvasztott margarin, 6-7 dl folyadék, ennek egy része tej legyen, a többi lehet víz. De tej helyet, ha van kéznél, szoktam joghurtot, savót, írót, tejfölt...bármelyik jó bele.
A hozzávalókból kelt tésztát készítek, nálam az esti dagasztás és az éjszakai hűtős kelesztés (nejlonzacskóban bekötve a zacskó szája, bőven kell neki hely, nekem volt már, hogy kinyitotta éjjel kelés közben a hűtőajtót..) jön be leginkább, sokkal finomabbak lesznek így a péksütemények.
Reggel lisztes felületre kiborítom, 4 részre osztom, mindet kör alakúra nyújtom, négy cikkre vágom, és feltekerem... ha a hűtőből jött a tészta , akkor 1 órát kel a tepsin,( ha melegben kelesztettük első lépésben, akkor formázás után elég fél órát keleszteni) lespriccelem hideg vízzel, megszórom magokkal, ismét lespriccelem(így nem potyognak le a magok), és 220 fokos előmelegített sütőben légkeveréssel 25-30 perc alatt megsülnek.
Sok sikert hozzá, és jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Vass Rózsa 2009.12.07. 20:05:16
79881 2009.12.07. 21:27:43
Vass Rózsa 2009.12.08. 21:52:53
79881 2009.12.08. 21:56:15